Tips Alle tips

Leuke dingen om te doen op Sinterklaasavond

Straks is het zover: je hebt gegeten, de zon is onder en de kinderen wachten reikhalzend op die ene klop op de deur. Pakjesavond is een groot feest en dat wil je natuurlijk groots vieren. Maar zomaar cadeautjes uitpakken is ook zo wat. Daarom zijn wij op zoek geweest naar leuke Sinterklaasspellen om iedereen te vermaken.

 

De spellen vergen niet veel voorbereiding en duren niet té lang, dat iedereen ongeduldig wordt. Zo kun je optimaal genieten van het feest!

 

Iets lekkers maken

Nadat je je hebt klaargemaakt voor een heerlijke avond, ga je samen de keuken in. Zoek een heerlijk recept voor marsepein, kruidnoten-taart of pepernoten-tiramisu en ga aan de slag. Als al het lekkers klaar is, kun je wachten tot de Sint op de deur klopt. Voor hele jonge kinderen is het ook leuk om een ​​taai-taai pop te versieren met allerlei lekkers.

 

Cadeautjes zoeken

Een leuk spel om met kinderen te ondernemen. Je hebt een gedicht geschreven voor Sinterklaas en alleen hij weet waar de cadeautas is. Door aanwijzingen te geven, zullen de kinderen de cadeautjes vinden. Een speurtocht door het huis is altijd een goed begin van de avond. Verstop enveloppen met foto's van je huis en laat de kinderen het spoor volgen.

 

Dobbelstenen spel

Een van de eenvoudigste en bekendste dobbelspellen. Je neemt een dobbelsteen (bij voorkeur een grote, zachte, verkrijgbaar bij een speelgoedwinkel) en rolt om de beurt. Bij nummer 1 mag je een cadeautje openen, bij nummer 2 de buurvrouw of -man rechts, bij nummer drie moet je zingen en bij nummer vier moet je een opdracht volbrengen. Als je het getal vijf gooit, kan de buurman aan de linkerkant het cadeau openen en met het nummer zes kun je beslissen wie het cadeau opent. Natuurlijk kun je veel verschillende taken bedenken voor dit spel, het hangt er maar net vanaf wat bij jou en de leeftijd van de rest (misschien wel kinderen) past.

 

Korte spelletjes

Een leuke manier om een ​​avond door te brengen zonder dat het te lang wordt. In plaats van één spelletje dat de hele avond duurt, is het leuk om af en toe een spelletje te doen, waarna iedereen een cadeautje kan openmaken. Denk aan PimPamPet met Sinterklaaswoorden, de sint woord slang, raad Sinterklaastekeningen, beschrijf Sinterklaasonderwerpen, etc.

 

Grabbelton

Een beetje anders dan zomaar een cadeautje, maar leuk om te maken! Pak gewoon een gigantische juten zak en vul die met stro (Voer van Ozosnel, verzin er een leuk verhaal bij). De kinderen mogen dan om de beurt een cadeautje uit de grabbelton halen. Het is leuk om zulke kleine cadeautjes te krijgen die geschikt zijn voor alle kinderen. Het maakt niet uit of je er namen op zet of niet.

 

Surprise spel

Een leuk alternatief voor het traditionele dobbelspel. Het surprise spel bestaat uit taken die moeten worden voltooid voordat het cadeautje wordt geopend. Het surprise spel komt in een pakket. Er zit van alles bij wat je nodig hebt tijdens het spelen van het spel.

 

Plak de bijgeleverde stickers op de cadeautjes, waarbij elke kleur een specifiek type opdracht vertegenwoordigt. De oranje stickers zijn wat breder dan de andere en hebben echte verhalen. Soms moet je de verpakking met één hand openen, andere keren moet je het liedje raden. Het is eigenlijk een soort Party&Co voor kerstavond.

 

 

PARTY&CO Junior

Party&Co is ook een geweldige manier om Sinterklaasavond door te brengen. Je speelt gewoon een spelletje en als een team of persoon iets wint, krijgen ze een cadeau. Zo duurt het uitpakken wat langer en is het minder gehaast dan normaal.

Sluit venster