Tips Alle tips

Wat zijn leuke kerstactiviteiten?

Kerstmis is een van de meest geliefde en gevierde feestdagen ter wereld. Het is een tijd van liefde, vreugde, samenzijn en dankbaarheid. Naast het uitwisselen van geschenken en genieten van heerlijke maaltijden, biedt deze feestelijke tijd van het jaar tal van mogelijkheden voor leuke en memorabele activiteiten. We geven je een dosis inspiratie om ook dit jaar van Kerstmis de mooiste tijd van het jaar te maken.

Houd een filmmarathon

Een van de meest comfortabele en gezellige manieren om Kerstmis door te brengen, is door een filmdag of -avond te organiseren met kerstklassiekers. Denk aan films als "Home Alone," "It's a Wonderful Life," "The Polar Express," en "A Christmas Carol." Zorg voor warme chocolademelk, popcorn en dekens voor het ultieme kerstgevoel!

Aan de bak!

Breng het gezin samen voor een dag vol bakplezier. Bak kerstkoekjes, taarten en andere lekkernijen. Laat de kinderen hun creativiteit uiten door de koekjes te versieren met glazuur en kleurrijke decoraties. Het eindresultaat is niet alleen lekker, ook zal het huis de hele dag door heerlijk ruiken.

Bezoek een Kerstmarkt

Veel steden en dorpen organiseren kerstmarkten vol kraampjes met handgemaakte geschenken, decoraties en heerlijk eten. Het is de perfecte gelegenheid om in de kerstsfeer te komen, cadeautjes te kopen en te genieten van warme dranken zoals glühwein en warme chocolademelk.

Maak decoraties

Breng je creatieve kant tot leven door kerstdecoraties te maken. Of het nu gaat om handgemaakte kerstballen, slingers of zelfs een kerstkrans, knutselen kan een leuke en zinvolle activiteit zijn voor het hele gezin. Je kunt ook samen een kerstboom versieren en elke decoratie een speciale betekenis geven.

Zing samen kerstliedjes

Of je nu kunt zingen of niet, het zingen van kerstliedjes samen brengt een hoop gezelligheid. Nodig vrienden en familie uit voor een karaoke-avond met kerstliedjes of zing gewoon samen rond de open haard. Lachen gegarandeerd.

Doe vrijwilligerswerk

Kerstmis is een tijd van geven, en vrijwilligerswerk is een geweldige manier om terug te geven aan de gemeenschap. Schrijf je eens in aan een lokaal liefdadigheidsevenement, zoals het serveren van maaltijden aan daklozen, het inzamelen van geschenken voor minder bedeelde kinderen, of het bezoeken van een verzorgingstehuis om de eenzamen wat gezelschap te bieden.

Deel kerstverhalen met elkaar

Kerst is een tijd van verhalen. Deel persoonlijke kerstverhalen en herinneringen met vrienden en familie. Luister naar elkaars verhalen en maak een gezamenlijke herinnering door de verhalen van dit jaar vast te leggen in een zelfgemaakt kerstboek.

Ga schaatsen of sleeën

Als je in een gebied woont waar sneeuw en ijs gebruikelijk zijn tijdens Kerstmis, overweeg dan om te gaan schaatsen op een ijsbaan of sleeën op een heuvel. Deze activiteiten zorgen voor veel plezier en zijn perfect voor het creëren van winterse herinneringen.

Maak je eigen adventskalender

Maak je eigen adventskalender om af te tellen naar Kerstmis. Vul elke dag een klein vakje met een verrassing of een speciale activiteit, zoals een kleine traktatie tot een uitje naar de Kerstmarkt. 

Geef een themafeest

Organiseer een kerstfeest met een specifiek thema, zoals een kerst-pyjamaparty, een feest in Dickens-stijl, of een "foute kersttrui"-feest. Vraag gasten om zich te kleden volgens het thema en geniet van de festiviteiten.

Kerstmis is een tijd om te vieren, te delen en te genieten van elkaars gezelschap. Het maakt niet uit welke activiteiten je kiest, zolang je maar samen bent met de mensen van wie je houdt. Dat maakt Kerstmis echt speciaal.

Sluit venster