Tips Alle tips

Wat kan je eten tijdens pakjesavond?

De spanning is om te snijden, iedereen is hel erg druk want het is wel spannend aangezien we allemaal cadeautjes krijgen of een gezellige avond. Toch is het wel belangrijk dat jullie allemaal goed eten. Maar wat kan je eigenlijk eten tijdens pakjesavond? Dat lees je hier.

 

Lekker makkelijk, pannenkoeken

Wij snappen dat het heel erg moeilijk kan zijn om te bedenken wat je tijdens pakjesavond gaat eten. Wij snappen dan ook heel erg goed dat je niet uren in de keuken wil staan. Het is dan ook wel heel erg mooi meegenomen dat je bij dit gerecht niet zo lang in de keuken hoeft te staan. Het mooie aan dit gerecht is dan ook nog dat kinderen het heel erg lekker vinden. We hebben het dan ook over heerlijke pannen kunnen met stroop. Je hoeft dan ook niet heel erg lang in de keuken te staan,, maar ook zeker niet honderden pannenkoeken te bakken aangezien je toch de hele avond door eet.

 

Soep

Wanneer je op 5 december helemaal niet in de keuken wilt staan is er ook nog een andere optie om als avond eten van te genieten. Een flinke pan verse soep is namelijk heel erg makkelijk om alavats van te voren klaar te maken. En er is genoeg dus er kan altijd nog iemand aansluiten die opeens zin heeft om Sinterklaas met jullie mee te vieren. Een ander voordeel van een heerlijke kop soep is dat het niet heel erg zwaar op je maag ligt, zoals we hierboven ook al aangaven wordt er vanavond toch nog genoeg gesnoept, en uitermate geschikt om te delen met alle andere mensen waarmee je Sinterklaas viert. Je kan de soep dan ook nog heel erg goed combineren met een heerlijk broodje. Even opwarmen in de oven en de pan soep eventjes op het vuur en dan kunnen jullie samen binnen tien minuten heerlijk smikkelen.

 

Een heerlijke worteltaart

Wanneer je aan Sinterklaas denkt denk je natuurlijk aan het paard van Sinterklaas. Het paard van Sinterklaas eet natuurlijk wortelen. Wat is er dan ook leuker dan een worteltaart? Precies helemaal niks. Daarom is het ook heel erg leuk om voor Pakjesavond een worteltaart te maken. Dan kun je toch nog een zoetigheid serveren tijdens de avond dat volop in het teken staat van de kinderen, maar ook zeker van gezelligheid. Dat is dan ook iets wat we absoluut niet mogen vergeten. We weten dan ook allemaal wel dat we heel erg veel snoepen tijdens Sinterklaas, het is dan ook best wel belangrijk dat we nog iets van groente binnenkrijgen. In een worteltjestaart zitten natuurlijk wortelen en laat dat nou net eens heel erg gezond zijn. Een lekker zoete taart met wortelen, dat lijkt ons de perfecte combinatie voor de perfecte avond. Lekker makkelijk en je kan het ook nog eens van te voren klaar maken. Je hoeft je dan ook niet meer druk te maken over het eten want je moet je vooral focussen op de mensen en de gezelligheid tijdens pakjesavond.

Sluit venster