Tips Alle tips

Wat kan je eten tijdens pakjesavond?

Pakjesavond: de meest betoverende avond van het jaar. Deze bijzondere avond brengt niet alleen spanning en cadeautjes met zich mee, maar ook stress in de keuken. Hoe geef je iedereen feestelijk te eten zonder te veel tijd kwijt te zijn? We geven je 4 receptideeën.

Pannenkoeken

Pannenkoeken zijn de perfecte lekkernij voor pakjesavond. Het is snel, makkelijk en de kinderen zijn er dol op. Met slechts een paar basisingrediënten zoals bloem, melk en eieren, kun je in een handomdraai een stapel heerlijke pannenkoeken bakken.

Aan tafel kunnen de kinderen hun creativiteit kwijt met allerlei toppings, zoals stroop en poedersuiker, vers fruit, chocoladesaus of hartige ingrediënten zoals kaas en spek. Met pannenkoeken heb je eindeloze mogelijkheden voor variatie. 

Soep

Wanneer je op 5 december helemaal niet in de keuken wilt staan, kun je ook kiezen voor soep. Een flinke pan verse soep is namelijk heel erg makkelijk om alvast van te voren klaar te maken. Soep is ook ideaal voor iemand die spontaan of later aansluit. Daarnaast ligt soep niet zwaar op je maag ligt, waardoor er genoeg ruimte overblijft om te snoepen.

Met talloze smaakcombinaties, van klassieke tomaten- of groentesoep tot exotische currysoepen is soep een hartverwarmende en voedzame optie die iedereen kan waarderen terwijl ze genieten van het uitpakken van cadeautjes en het samenzijn tijdens pakjesavond.

Worteltaart

Het paard van Sinterklaas, Amerigo, is dól op wortelen. Het kan daarom ook heel erg leuk zijn om voor Pakjesavond een worteltaart te maken. De warme kruiden en noten in worteltaart passen bovendien perfect binnen het Sinterklaasthema. Worteltaart is goed van tevoren te bereiden en te serveren. Het deeg en de vulling kan een aantal dagen van tevoren worden gemaakt, waardoor je op de avond zelf minder tijd in de keuken hoeft door te brengen. 

Pepernoten

Pepernoten liggen al in de winkel ver voordat Sinterklaas en Piet hun intrede doen in Nederland. Maar veel leuker is natuurlijk om ze zelf te bakken. Moeilijk is het verre van en met wat extra hulppieten is het een fluitje van een cent. Wij hebben het makkelijkste, beste én lekkerste pepernotenrecept voor je bij de echte bakpiet van Sinterklaas ontfutseld! Ook deze pepernoten kun je van tevoren bereiden, maar het lekkerste zijn ze op de dag zelf. Je leest het pepernotenrecept hier.

Sluit venster