Tips Alle tips

Tips voor het schrijven van een Sinterklaas gedicht

Iedereen kent het wel, de stress die je hebt om net op het laatste moment nog een goed gedicht te schrijven voor Sinterklaas, maar hoe doe je dat precies? Dat lees je hier.

 

Bedenk een thema om over te schrijven

Dit is de eerste stap voordat je gaat beginnen met het schrijven van het perfecte Sinterklaas gedicht. Niemand wordt vrolijk van een slecht gedicht, daarom is het zo uiterst belangrijk om goed na te denken waarover jij gaat dichten. Heeft de persoon voor wie je schrijft dit jaar een mijlpaal bereikt of juist iets grappigs bereikt? Maak daar dan sowieso gebruik van. Dat mag best een beetje flauw zijn, daar is Sinterklaas namelijk voor. Het is een leuk feest waar ook best gelachen mag worden. Lachen is namelijk gezond voor ieder mens en je maakt er ook nog eens andere mensen aan het lachen tijdens pakjesavond. Daar worden we toch allemaal blij van?

Beter te kort dan te lang

Wanneer je een Sinterklaas gedicht aan het schrijven is het belangrijk om het niet te lang te maken. Dat komt omdat een Sinterklaasgedicht wordt voorgelezen en als het te lang is verliezen de luisteraars hun concentratie waardoor je alle aandacht zal verliezen. Wij adviseren je dan ook maximaal vier coupletten te hebben van ongeveer vier regels.

 

Start vroeg met dichten

Sommige mensen vragen zich vast hoe je kan stressen wanneer je een Sinterklaas gedicht moet schrijven. Het namelijk helemaal niet zo moeilijk. Het kost gewoon tijd, en het is belangrijk dat je het niet op het laatste moment doet. Dat doen veel mensen namelijk. Ze dachten er veel te makkelijk over en denken ook dat ze het op dé dag zelf nog wel kunnen doen. Dat raden wij dus heel erg af. Ga op tijd aan de slag! Oftewel begin nu! Laat het gedicht vervolgens een tijdje liggen. Wanneer je een paar dagen later weer naar de tekst kijkt, zie je namelijk vast nog wel een aantal verbeterpunten waardoor het gedicht nog beter wordt. Je wil namelijk wel dat het gedicht die jij hebt geschreven het beste is.

 

Sinterklaas gedichten generator

Ja, jij bent te laat begonnen he? Geen probleem wij helpen je. Het kan natuurlijk ook zijn dat je ook zo’n moeite hebt om elk jaar weer een origineel en leuk Sinterklaas gedicht te maken? Zou het niet fijn zijn als je hier nooit meer voor hoeft te zorgen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Bij ons maak je in een aantal seconden een kant en klaar gedicht. Laat onze rijmpieten het werk doen, zodat jij je nooit meer druk hoeft te maken over het schrijven van een Sinterklaas gedicht. Daar wordt je toch helemaal blij van! Het mooie aan onze site is dat je de opmaak van het gedicht zelf nog veel persoonlijker maken door een thema te kiezen. Eigenlijk kan je er alles aan doen om je gedicht zo persoonlijk mogelijk te maken. Geen stress meer van Sinterklaas waardoor jij heerlijk kan genieten van de heerlijke pepernoten tijdens pakjesavond want daar doen we het allemaal voor.

Sluit venster