Tips Alle tips

Tips voor goedkope Sinterklaas cadeautjes

Sinterklaas is geen goedkoop feest. Iedereen wil cadeautjes, het liefst van hun verlanglijstje. Daar komen de schoencadeautjes en gevulde jute zak nog bij. We geven 10 tips om aan goedkope, maar toch leuke cadeautjes te komen.

TIP 1
Zoek eens op Marktplaats en filter op ‘’speelgoed’’ binnen een straal van 10 km bij jou in de buurt. Je kan ook nog op ‘’gratis’’ zoeken daarbij, want sommige mensen zijn juist blij van hun oude speelgoed af te zijn of blij dat ze jou blij kunnen maken. Als je binnen een straal van 10 km zoekt dan kan je zo op je fiets je nieuwe aanwinst ophalen! En anders zet je zelf een advertentie met de vraag of mensen nog iets kwijt willen. Je zal verbaasd staan hoeveel mensen hier nog op kunnen reageren!

TIP 2
Binnen je familiekring of je vriendenkring zou je best een oproepje kunnen doen om speelgoed te ruilen. Vaak heeft iemand wel iets liggen wat toch niet meer vaak gebruikt wordt en jij hebt ook wel vast speelgoed liggen waar geen haan meer naar kraait. Zo heb je op pakjesavond helemaal voor niets toch allebei weer nieuwe kadootjes!

TIP 3
Ga naar de intocht of zoek in het plaatselijke krantje naar plekken waar je Sinterklaas kunt bezoeken. Vaak wordt hier lekkers en ook wel eens kleine kadootjes uitgedeeld.

TIP 4
Struin het internet af en doe mee met alle acties. Er zijn ontelbaar veel acties te vinden op het wereld wijde web. Je kunt voor dingen sparen of kortingen krijgen, maar je kunt ook codes of kortingsbonnen uitprinten om kadootjes met fikse korting in de winkel te halen. Zo houd je ook nog geld over voor andere leuke dingen op je bankrekening!

TIP 5
Wees creatief en maak eens zelf kadootjes! Wat dacht je van een fotolijstje van een euro pimpen en daarin een hele mooie foto stoppen? Maak een ketting of een sleutelhanger. Als je googlet vind je heel veel leuke zelfmaak kadootjes en tips!

TIP 6
Zet de schoen in de supermarkt. Veel supermarkten bieden kinderen de mogelijkheid om hun schoen te zetten in de winkel die ze dan een paar dagen later gevuld en al op mogen halen.

TIP 7
Maak een ‘’quality time’’ tegoedbon voor je kind waarop je schrijft dat je samen gezellig een dagje uit zal gaan, of waarin je belooft samen op de bank met heel veel lekkers een film naar keuze te kijken. Succes verzekerd!

TIP 8
Pak het kopen van een kado slim aan. Koop je bijvoorbeeld poppetjes met een huisje die in 1 pakket zitten, splits deze dan op in meerdere kadootjes! Zo heb je ineens veel meer pakjes te geven!

TIP 9
Struin in je omgeving alle kringlopen af en begin hier vroeg mee. Er zijn altijd wel leuke kleine kadootjes te vinden om de schoenen mee te vullen. Vooral voor kadootjes in de schoen zijn kringlopen ideaal. Vaak vind je hier ook de wat duurdere speelgoedjes die je nooit zou kopen voor de volle pond en nu te scoren zijn voor maar een paar centen. Jij blij en de kinderen blij!

TIP 10
Spreek met je kinderen een paar vaste dagen af dat ze de schoen mogen zetten en geef dit aan op een kalender. Een duur kado in de schoen hoeft echt niet; dit schept alleen maar meer verwachtingen voor pakjesavond). Vaak zijn kinderen al heel blij met chocoladegeld of een briefje van de Piet met wat pepernoten. Het gaat vooral om de spanning en het plezier. Laat wat 'sporen' na, zet de schoenen op de kop en gebruik je fantasie.

Mocht je toch graag een 'echt' cadeautje willen kopen, bekijk dan onze cadeautips hieronder.

5 schoencadeautjes onder de €5

1. Roze nagellak van Rimmel

2. Lego Marvel Set

3. Glow in the dark strijkkralen

4. Opblaasbare wereldbal

5. Fidget sleutelhanger

Sluit venster