Tips Alle tips

Tips om Sinterklaas te vieren met een budget

Deze week is het weer Sinterklaas 2021, maar niet iedereen wil of kan honderden euro’s uitgeven aan dit feest. Daarom hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet hoe je toch samen met elkaar kan genieten tijdens sinterklaas met een minder budget. Je lees het hier.

 

Koop het Sinterklaascadeau op tijd

Dit is misschien wel één van de belangrijkste, maar ook beste tips voor het goedkoop kunnen scoren van cadeautjes. We weten namelijk allemaal wel dat het heel erg duur kan zijn de maand december. Dat heeft dan ook alles te maken met de feestdagen. Wij snappen dan ook heel erg goed dat niet iedereen kan of wil de portemonnee zo wijd opentrekken voor het Sinterklaasfeest. Het is namelijk ook heel erg goed mogelijk om een leuk feest te organiseren zonder heel erg veel geld uit te geven. Het is dan vaak ook nog zo dat het zonder veel geld ook nog eens veel leuker is. Wij kunnen je dan ook heel erg goed aanraden om niet te wachten tot het einde van november of begin december. Je kan veel beter de maanden ervoor alvast op zoek gaan naar een leuk cadeau. Je hebt dan namelijk nog genoeg tijd voordat het Sinterklaas is, en je komt ook nog eens hele erg veel aanbiedingen tegen in de maanden voor Sinterklaas. Je hoeft namelijk niet op het laatste moment nog alle cadeautjes in te slaan. Of lang te wachten op het sinterklaascadeau dat je online hebt besteld, misschien wel té lang want je weet het tegenwoordig maar nooit met de post tegenwoordig.

 

Kijk niet naar merken

Een andere tip die je ook heel erg veel kan schelen in je portemonnee is het niet kijken naar merken. Houd goedkopere opties altijd in gedachten tijdens het kopen van een sinterklaascadeau. Ga bijvoorbeeld niet gelijk voor speelgoed van A-merken maar overweeg ook eens goedkopere merken. Je kunt ook langs een kringloopwinkel of kijken op bijvoorbeeld Facebook of Marktplaats. Daar wordt altijd wel goed speelgoed aangeboden en wees eerlijk, kinderen weten toch niet dat het tweedehands is, maar het maakt ze eigenlijk ook niet uit. Als ze er maar plezier mee kunnen hebben. Om de verwachtingen van jouw kind te achterhalen kan je het er natuurlijk altijd over hebben met je kinderen. Hierbij kun je aangeven dat Sinterklaas iets zuiniger aan wil doen met zijn geld en dit over alle kinderen zo eerlijk mogelijk wil verdelen. Zo helpen jullie sinterklaas geld te besparen en geef je je kind mee dat het goed is om goed met geld om te gaan en ook goed te kijken naar prijzen. Ze leren hier dus ook nog iets van en dat is nooit verkeerd.

 

Het gaat om gezelligheid

Zoals we ook al meerdere keren hebben aangegeven gaat het tijdens Sinterklaas niet om de cadeaus, maar juist om de gezelligheid. Kijk bijvoorbeeld samen naar de televisie of ga samen met je kinderen een spel spelen. Je zal dan ook merken dat het eigenlijk helemaal niet om de cadeaus gaat, maar juist om de gezelligheid.

Sluit venster