Tips Alle tips

Tips om Sinterklaas te vieren met een budget

Niet iedereen wil of kan honderden euro’s uitgeven aan het Sinterklaasfeest. Daarom hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet hoe je toch samen kunt genieten tijdens sinterklaas met een lager budget. Je lees het hier.

Koop het Sinterklaascadeau op tijd

Dit is misschien wel een van de belangrijkste, maar ook beste tips voor het goedkoop kunnen scoren van cadeautjes. December is een dure maand vanwege de feestdagen. Het is daarom aan te raden om je cadeautjes vóór november en december te kopen.

Ga in de maanden ervoor op zoek naar een leuk cadeau. Je hebt hierdoor geen tijdstress en een grote kans op leuke aanbiedingen. De zomersale kan oplopen tot wel 70% korting! 

Kijk niet naar merken

Je hoeft niet altijd A-merken te kopen. Houd goedkopere opties altijd in gedachten tijdens de tocht naar sinterklaascadeau(s). Ga bijvoorbeeld niet gelijk voor speelgoed van A-merken, maar overweeg ook eens goedkopere merken. Of ga eens langs een kringloopwinkel, scroll op Facebook of struin op Marktplaats. Daar wordt altijd wel goed speelgoed aangeboden en wees eerlijk, kinderen weten toch niet dat het tweedehands is. Het maakt ze meestal ook niet uit. Als ze er maar plezier mee kunnen hebben.

Wil je transparant zijn tegenover je kinderen over tweedehands speelgoed? Dan kun je bijvoorbeeld aangeven dat Sinterklaas iets zuiniger aan wil doen met zijn geld en dat hij zijn geld over alle kinderen zo eerlijk mogelijk wil verdelen. Op deze manier helpen Sinterklaas jullie geld te besparen. Meteen weer een wijze les voor de kinderen!

Het gaat om gezelligheid

Zoals we ook al meerdere keren hebben aangegeven gaat het tijdens Sinterklaas niet om de cadeaus, maar om de gezelligheid. Kijk bijvoorbeeld samen naar de televisie of ga samen met je kinderen een spel spelen. Je zal dan ook merken dat het eigenlijk helemaal niet om de cadeaus gaat, maar om de gezelligheid.

Sluit venster