Tips Alle tips

Tips om het schoen zetten leuker te maken

Sinterklaas is weer in het land! Wij mogen dan weer massaal Sinterklaas vieren, maar onze kinderen mogen dan ook weer de schoen zetten om vervolgens lekkernijen en cadeautjes te ontvangen van de Sint. Maar hoe kan je dat nou echt leuk maken? Dat lees je hier.

Maak er samen met je kinderen een feestje van

Sinterklaas is natuurlijk zelf al een heel erg leuk feest, maar je kan het altijd nog leuker maken. Sinterklaas is dan ook het moment om groots uit te pakken voor je kinderen. Dat begint dan ook al op het moment dat zij de schoen mogen zetten. Maar hoe maak je het nou echt een feestje? Begin bijvoorbeeld met het huis een beetje te versieren en de plek waar de schoenen komen te staan een Sinterklaas plekje van te maken. Zo weten je kinderen, maar ook de Sint en Piet waar ze de schoenen kunnen verwachten. We weten namelijk allemaal wel dat er nog al eens wat fout kan gaan in de pakjeshuizen. Je kan er dan ook zelf helemaal een draai aan geven. Je kan ook een brief schrijven namens Sint en Piet dat ze de schoenen graag op een andere plek willen hebben. Bij de voordeur bijvoorbeeld.

Laat Rommelpiet langskomen

Kinderen vinden het heel erg leuk, maar ook spannend wanneer er ineens allemaal rommel in het huis is. Ze worden hier dan ook heel erg druk van. Helemaal wanneer dit rond het Sinterklaasfeest is. Het is dan ook wel leuk om Rommelpiet uit te nodigen die alles over de kop gooit. Strooi dan bijvoorbeeld pepernoten over de grond en verzet alle meubels. Met de pepernoten kan je vervolgens een soort van pad maken richting de schoenen. Net alsof de zak van Rommelpiet kapot was waardoor er heel erg veel pepernoten uitgevallen zijn. Wij kunnen je dan ook garanderen dat Rommelpiet altijd een succes is bij kinderen. Toch heeft Rommelpiet ook nadelen. Je moet als ouders namelijk waarschijnlijk zelf weer de rommel opruimen. Behalve de pepernoten. Die eten de kinderen namelijk heel erg graag op.

Hou je kinderen voor de gek

Naast dat je kinderen heel erg veel cadeautjes verdienen, verdienen de ouders toch ook wel eens een cadeautje? Dat ben je waarschijnlijk wel met ons eens. Het is dan ook wel eens leuk om de schoenen te verwisselen. Haal de schoenen van je kinderen weg en zet er een van jouw schoenen neer. Zo’n lekkere chocoladeletter is toch nooit verkeerd? Zet de schoenen van je kinderen vervolgens op een andere plek neer, maar uiteraard wel met de cadeautjes of een overheerlijke wortel. Naast het verwisselen van de schoenen kan je er ook voor kiezen om de schoenen te laten verdwijnen. Waar zijn de schoenen nou heen hoor je, je kinderen dan waarschijnlijk schreeuwen. Als er geen schoenen aanwezig zijn kunnen Sint en Piet er natuurlijk ook geen cadeautjes in stoppen. Er zijn dus heel erg veel manieren om je kinderen voor de gek te houden. Helemaal wanneer ze de laatste paar dagen nog stout zijn geweest.

Sluit venster