Tips Alle tips

Tips om extra te genieten tijdens pakjesavond

We kunnen allemaal niet wachten want het is bijna weer zover. De avond waar de kinderen niet op kunnen wachten. Pakjesavond, de avond die volop in het teken staat van de kinderen, maar hoe kan je het eigenlijk nog leuker maken? Dat lees je hier.

Focus op de mensen

We weten allemaal wel dat er heel erg veel dingen gebeuren tijdens pakjesavond, maar uiteindelijk zijn al die dingen niet zo belangrijk. Het is namelijk heel erg belangrijk dat je goed de focus hebt op de mensen en niet op alle cadeaus. Je moet je namelijk focussen op de mensen als je wilt genieten van je pakjesavond. Voordat je goed kan genieten is het belangrijk om de mensen goed te observeren. Kijk van wie je het meeste houdt en van wie wat minder. Ook moet je goed naar de kinderen kijken die vol spanning wachten op alle leuke cadeautjes die er binnen enkele minuten aan zullen komen. Focus je dus goed op de mensen om je heen. Pakjesavond is namelijk een gezellige tijd met de mensen waarvan je houdt. De cadeautjes en lekkernijen zijn dan ook een bijzaak.  Het gaat dus vooral om de mensen met wie je pakjesavond viert.

Maak foto’s en video’s van alle herinneringen

Wil je een reden hebben om jezelf even goed op de achtergrond te verstoppen? Zeg dan dat je foto’s en video’s gaat maken van de avond, en met name van de kinderen. Pakjesavond is namelijk net zo’n moment als Kerst. Tijdens deze avond gebeurt er heel erg veel en worden er ook heel erg veel herinneringen gemaakt. Het is dan ook heel erg leuk om dit vast te leggen zodat je dat later aan je kinderen kan laten zien. Pakjesavond is namelijk een typisch moment at je later als volwassene raag wilt terug zien. Het zou dan ook helemaal te gek zijn om een video van jezelf te zien toen je klein was.

Focus niet op de cadeautjes

Zoals we hierboven al aangaven is het heel erg belangrijk om je focus op de mensen te hebben en juist niet op de cadeautjes. Het kan namelijk voorkomen dat je een cadeautje krijgt die je helemaal niet leuk vind. Het is dan heel erg belangrijk dat je niet met dat gevoel blijft zitten. Tijdens pakjesavond gaat het namelijk om de gezelligheid en niet alleen maar om de cadeautjes. Probeer waardering te vinden voor het feit dat die andere persoon iets voor jou gekocht heeft. Laat zien dat je daarvoor dankbaar bent. Het gaat namelijk niet altijd om het product zelf, maar juist om de moeite dat die persoon voor jou heeft gedaan. Je hebt mensen dan vast wel eens horen zeggen dat het om het gebaar gaat en niet om het product. Dat is ook zo.

Sluit venster