Tips Alle tips

Speculaas cupcakes recept

Het wordt hoog tijd om de geur én smaak van speculaas weer in huis te halen en daarom hebben wij een fantastisch speculaas cupcakes recept voor je. Cupcakes zijn al om je vingers bij af te likken, maar deze zijn helemaal une specialité! Of zoals Sinterklaas op zijn Spaans zou zeggen: una especialidad!

Wat heb je nodig voor speculaas cupcakes?

Natuurlijk heb je op de eerste plaats de ingrediënten nodig. Wij gaan uit van ongeveer 10-12 cupcakes bij dit recept. Als je er 20 wilt dan doe je alles gewoon maal 2! Wat je in huis moet halen is:

– cupcakevormpjes
– 125 gram bruine basterdsuiker (je kan lichte of donkere gebruiken)
– 2 eieren
– 125 gram zelfrijzend bakmeel
– 1 eetlepel koek&speculaas kruiden
– 125 gram roomboter (op kamertemperatuur)
– een scheutje melk

Zet je oven op 200 graden Celcius en laat hem voorverwarmen. Het best kan je kiezen voor de heteluchtstand, zodat de cupcakes ook van onderen verwarmd worden.

Aan de bak!

Doe in een lekkere ruime kom de zachte boter en de basterdsuiker. Mix dit samen goed doorelkaar met een keukenmachine of een handmixer. Doe dit zeker 5 tot 10 minuten! Voeg nu 1 voor 1 de eieren toe. Wacht tot het eerste ei helemaal opgenomen is in het beslag voor je ei 2 ook toevoegt. Zo houd je namelijk het beslag luchtig. Weer goed mixen waarna je een scheutje melk toevoegd. Mix het net zo lang tot het een lekker romig beslag is zonder klontjes. Na dit lekkere gemix voegen we het zelfrijzende bakmeel toe, de koek & speculaaskruiden en roer dit goed door elkaar met een spatel.

Het vullen van de cupcakes

Nu kan je de cupcakevormpjes vullen met het beslag. Maak er 10 als je van bolle cupcakes houdt. Vind je het leuk om de cupcakes nog te versieren dan kan je er beter iets minder beslag in doen en maak je er 12.

De oven in

De cupcakes kunnen nu de over in. Zet je kookwekker op 15 minuten en kijk dan of ze al klaar zijn. Dit kan je controleren door er met een vork in te prikken of er een satéprikker in te steken. Als er geen beslag aan de prikker blijft zitten, dan zijn de cupcakes van binnen ook gaar en kan je ze uit de oven halen! Zijn ze nog niet klaar dan kijk je over 3 minuten weer. Laat ze als ze klaar zijn minimaal 5 minuten afkoelen op een bord of dienblad, dus ja..nog even geduld!

En… smullen maar!

Zoek een leuke film uit of pak een leuk bordspel, nodig al je huisgenoten uit om beneden te komen en smikkelen en smullen maar!! Als je ze niet allemaal op krijgt dan bewaar je de rest in een goed afgesloten blik of trommel. Dan heb je nog iets om op te verheugen!

 

Sluit venster