Tips Alle tips

Sinterklaas vieren in Coronatijd: 5 tips voor onvergetelijke feestdagen

De feestdagen zullen dit jaar niet hetzelfde zijn. Dat kan simpelweg niet, omdat we te maken hebben met de Corona richtlijnen en maatregelen. Dat betekent dat er familietradities zijn die een jaar moeten worden opgeschoven, dat we Sinterklaas niet kunnen opwachten en dat je je cadeautjes in de winkel moet kopen met een mondkapje. Je kunt hier verdrietig om worden, maar je kunt er ook iets positiefs van maken. Met de onderstaande 5 tips maak je ook dit jaar Sinterklaas onvergetelijk.

 

1.      Elke dag het Sinterklaasjournaal

Het Sinterklaasjournaal blijft gewoon uitzenden en zal ook dit jaar elke dag te zien zijn om 18.00 op NPO Zapp. Dit is dé manier om in contact te blijven met alles wat er in Nederland gebeurt op het gebied van Sinterklaas. Maak hier dus een nieuwe traditie van en kijk dit elke avond met je gezin. Op die manier ben je helemaal bij en ben je er helemaal bij, want een intocht zit er dit jaar ook gewoon niet in.

 

2.      Een dagje intocht kijken

De intocht van Sinterklaas vindt dit jaar plaats op 14 november in de fictieve plaats Zwalk. Deze wordt in het hele land uitgezonden en we kunnen allemaal kijken hoe Matthijs van Nieuwkerk Sinterklaas als burgermeester onthaalt dit jaar. Omdat je dit jaar niet naar buiten kunt om Sinterklaas op te wachten, maak je er gewoon binnen een feestje van. Verkleed je, maak tekeningen, zet de Sinterklaas cd op en de pepernoten op tafel. Vervolgens ga je gezellig met je gezin om de televisie zitten om de intocht in Zwalk te kijken. Je zult er ongetwijfeld een Sinterklaas gevoel aan overhouden.

 

3.      Een virtuele Sinterklaas party

Je mag niet samenkomen om Sinterklaas te vieren. Maar dat betekent niet dat je dit niet via Skype of Zoom mag doen. Als je thuis een traditie hebt om met bepaalde mensen samen Sinterklaas te vieren, dan doe je dat nu gewoon virtueel. Het zal even anders zijn, maar op die manier kunnen jullie toch samenzijn zonder dat je de regels breekt.

 

4.      Bedenk een nieuwe traditie

Nieuwe tradities ontstaan op momenten dat oude tradities niet meer kunnen plaatsvinden. En omdat de feestdagen dit jaar compleet anders gevierd zullen worden, is dit hét moment om een nieuwe traditie te beginnen. Maak er eventueel een competitie van met je gezin en neem een week de tijd om allemaal een nieuwe traditie te bedenken. De beste nieuwe traditie wordt uiteraard direct dat jaar in gebruik genomen.

 

5.      Maak je Sinterklaas eten zelf

Aangezien je toch thuis zit tijdens de feestdagen, kun je deze extra feestelijk maken door zelf pepernoten te bakken, banketstaaf te maken en speculaas te bakken. Het huis zal er heerlijk van ruiken en wat is er nu lekkerder dan zelf gemaakte koekjes en cakes? Zoek een paar recepten op en ga aan de slag. Uiteraard maak je er dan ook een grote pan warme chocolademelk bij, want dat gaat zo heerlijk samen met al het Sinterklaas eten.

Sluit venster