Tips Alle tips

De checklist voor de perfecte pakjesavond

De voorbereiding van pakjesavond brengt een hoop stress met zich mee. Het huis moet nog versierd worden, de cadeautjes nog ingepakt en de gerechten moeten nog worden gekookt. Met deze checklist ben je gegarandeerd van een heerlijk avondje.


De heerlijke lekkernijen van Sinterklaas

Ga op tijd naar de supermarkt of bestel op tijd online. In de dagen voor Sinterklaas kunnen winkels erg druk zijn, en je wilt niet het risico lopen dat belangrijke ingrediënten zijn uitverkocht. Neem alle benodigdheden mee voor de Sinterklaas, zoals cadeauverpakkingen, inpakpapier, pepernoten, chocoladeletters, marsepein, speculaas, en andere lekkernijen. Vergeet ook niet de ingrediënten voor eventuele Sinterklaasgerechten, zoals kruidnoten, worteltaart of erwtensoep. Ingrediënten met een korte houdbaarheidsdatum kun je het beste in de week voor de speciale avond halen. Door op tijd boodschappen te doen, pak je ook alle eventuele aanbiedingen en kortingen die in de aanloop naar 5 december worden aangeboden.

Vergeet de cadeautjes niet

Naast de lekkernijen is er nog iets heel erg belangrijk tijdens pakjesavond en dat zijn natuurlijk de cadeautjes. Geef toe, wat is pakjesavond zonder cadeaus? Precies, helemaal niks. Hetzelfde geldt dan ook voor het inkopen van cadeautjes als met de boodschappen. Doe dit op tijd. Wacht dus niet te lang met het kopen van alle cadeautjes die op de verlanglijstjes staan. Je is namelijk niet gek dat de populairste producten uitverkocht zijn rond 5 december. Je kan dan ook eigenlijk niet te vroeg beginnen met het doen van de inkopen voor pakjesavond.

Check, check dubbelcheck

Heb je gecheckt of je elk item van het verlanglijstje gekocht hebt? Is ook elk cadeautje mooi ingepakt? Ben je niet vergeten waar je ze allemaal hebt verstopt? Ja, is dat allemaal goed? Dan ben je bijna klaar voor pakjesavond. Wist jij trouwens dat je je bij kinderen helemaal niet druk hoeft te maken of ze het cadeautje wel leuk vinden? Kinderen vinden elk cadeau namelijk leuk naast de cadeaus draait het tijdens pakjesavond eigenlijk om de gezelligheid die je hebt met alle mensen om je heen.  Veel mensen vergeten dit dan ook, maar eigenlijk draait het niet om de cadeaus maar juist om de gezelligheid die je hebt tijdens pakjesavond. Bedenk er voor iedereen ook wat kleine sinterklaasgedichten bij, dat met het net wat persoonlijker en grappiger.

Staat het spel klaar?

Een spel tijdens pakjesavond is natuurlijk onmisbaar in elk huis. We kunnen dan ook wel zeggen dat een goed spel een echte traditie is geworden tijdens pakjesavond. De voorpret begint natuurlijk al bij het zoeken van de juiste cadeautjes, maar een spel is toch echt de kers op de taart, maar wel spel moet je dan spelen tijdens pakjesavond? Wij raden het dobbelspel aan. Geef toe, iedereen vind het toch leuk om te dobbelen? Naast dat het leuk is zorgt het dobbelspel er ook voor dat pakjesavond niet binnen 10 minuten afgelopen is. Spreek samen met de mensen waarmee je pakjesavond viert af wat de regels zijn en dan weet je zeker dat je een avond lang plezier hebt en vergeet natuurlijk niet te genieten van de mensen om je heen, maar ook zeker niet van de lekkernijen.

Sluit venster