Tips Alle tips

Cadeaus voor de feestdagen

De feestdagen komen eraan en dat betekent: tijd om je hersenen te breken over cadeautjes voor je dierbaren. We weten heel goed dat het erg lastig kan zijn om het perfecte cadeau te vinden. Daarom hebben wij een lijst vol leuke cadeautips samengesteld om jouw feestdagen extra magisch te maken.

Abonnementen

Geef een abonnement cadeau. Abonnementen zijn ideaal om nieuwe dingen te ontdekken. Denk bijvoorbeeld aan een boekenabonnement, een wijnabonnement of een bloemenabonnement. Een boekclubabonnement kan iemand aanmoedigen om boeken te lezen die ze anders misschien niet zouden oppakken en een wijnclubabonnement kan wijnliefhebbers verschillende wijnen laten proberen. Of... sluit een sportschoolabonnement af voor na de feestdagen. Fijn: abonnementen zijn in alle prijsklassen verkrijgbaar.

DIY-cadeaus

Niets persoonlijkers dan iets dat je zelf hebt gemaakt. Brei een warme sjaal, bak koekjes of schilder een kunstwerk. Je kunt jouw zelfgemaakte cadeau helemaal op de ontvanger afstemmen. Brei bijvoorbeeld een sjaal in zijn of haar lievelingskleuren en bak citroenkoekjes voor een echte citroenliefhebber. Geen breigenie of keukenprinses? Een zelf samengestelde geurkaarsenset of fotoboek met plaatjes van jullie beiden is minstens net zo leuk. Bovendien laat geen enkel ander cadeau zien dat je meer tijd en liefde in iemand hebt gestoken dan een DIY-cadeau.

Gadgets en games

Voor de tech-savvy mensen in je leven zijn gadgets altijd gewilde cadeaus. Denk aan draadloze oortjes, een slimme luidspreker of - als je budget het toelaat- misschien wel een nieuwe smartphone. 

Wees slim en koop duurdere cadeaus tijdens Black Friday. In de week van 17 tot en met 24 november 2023 geven veel winkels veel korting op hun elektronica. Wat dacht je van deze Playstation plus aanbieding met tot wel 40% korting? Ook zeker niet missen: deze iPhone 14 Pro Black Friday deal.

Duurzame cadeaus

Wil je graag cadeaus geven en tegelijkertijd iets doen voor de planeet? Dan kun je een zogeheten 'duurzaam cadeau' geven. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje in je eigen boekenkast en zoek een mooi boek uit die je al hebt uitgelezen. Verpak het boek met een mooie strik en geef het door aan de volgende gelukkige.

Naast boeken kun je ook denken aan tassen, kleding, vazen etc. Op deze manier vier je niet alleen de feestdagen, maar draag je ook bij aan een betere wereld. Jij blij, de planeet blij.

Ervaringen

Geef een ervaring in plaats van een materieel cadeau, zoals een spa-dag, kookles, concertkaartjes of een weekendje weg.  Extra leuk is dan om deze tickets creatief te verpakken. Print digitale tickets dus vooral uit en verpak het bijvoorbeeld in een leeg wijnglas gevuld met confettiglitters. Ervaringen creëren herinneringen die een leven lang meegaan. Vergeet vooral geen foto's te maken samen!

Sluit venster