Tips Alle tips

5 tips voor de beste Sinterklaassurprise

Het is alweer bijna tijd voor Pakjesavond en dat betekent cadeautjes en surprises. Dit jaar zitten we natuurlijk in de Corona periode, dus je hebt waarschijnlijk voldoende tijd om hier echt iets moois van te maken. Iedereen kan een surprise maken en deze hele leuke traditie kan ook nu gewoon voort worden gezet. Trek daarom lootjes met je gezin en ga aan het knutselen. Met de onderstaande 5 tips maak je er dit jaar een onvergetelijke surprise van.

 

1.      Een pinguïn van twee flessen

Dit is een gemakkelijke surprise om te maken en je hebt een handige plek om je cadeautje op te bergen. Knip twee frisdrank flessen door midden en lijm de twee onderste gedeeltes op elkaar bij de kniplijn. Vergeet niet eerst het cadeautje erin te doen. Schilder hier een pinguin op met een muts. De onderkant van de ene frisdrankfles worden de voeten en de onderkant van de andere fles de muts. Doe de pinguin een sjaaltje om zodat je de naad niet ziet.

 

2.      Een drol van purschuim

Wil je een grappige surprise maken, dan maak je een drol van purschuim. Het kan bijna niet makkelijker. Doe het cadeautje in een doosje en plak het doosje op een houten plaat. Spuit hier vervolgens purschuim omheen totdat je het doosje niet meer kunt zien. Als het hard is geworden verf je het bruin en plak je er twee ogen en een mond op. Je drol van purschuim is klaar. Deze surprise is ook erg grappig, want hoe kom je bij het cadeautje?

 

3.      Aan de slag met papier maché

Van papier maché kun je van alles maken. Dat maakt het een ideaal materiaal voor een Sinterklaas surprise. Doe het cadeautje in een doosje en maak er van papier maché iets omheen. Dat kan alles zijn, van een slak tot een hockeystick en van Donald Duck tot een taart. Je kunt ook een ballon opblazen en hier papier maché op plakken. Als het droog is prik je de ballon lek en heb je alleen de vorm nog over. Dat is een ideale opbergplek voor je cadeautje en een mooie vorm voor, bijvoorbeeld, een hoofd.

 

4.      Maak een zwembad met gelei

Als je een zwembad wilt maken, of een andere surprise waar ‘water’ in zit, gebruik dan gelei. Dit ziet er als water uit, maar het morst niet. Je kunt een zwembad maken en daar Playmobil of Lego poppetjes in laten zwemmen. Wil je het helemaal leuk maken, dan plaats je je cadeautje in de gelei. Pak deze wel eerst goed in.

 

5.      Een echte Sinterklaas surprise

Uiteraard kan je nooit iets verkeerd doen met een echte Sinterklaas surprise. Deze maak je bijvoorbeeld van de boot van Sinterklaas of het paard van Sinterklaas. Een cadeautje met een cadeautje is ook altijd leuk, of een snoephuis van Sinterklaas snoepgoed. Kies voor een Sinterklaas thema en je creëert nog meer Sinterklaas sfeer.

 

Met deze 5 tips maak jij dit jaar een hele speciale surprise. Neem daarom de tijd, denk goed na over een gepas onderwerp van degene die hem ontvangt en je Sinterklaas kan niet meer stuk.

Sluit venster