Tips Alle tips

3 tips voor je tekening voor Sinterklaas

Dit jaar zal je alles over Sinterklaas via de televisie moeten volgen. Dat is de enige manier waarop we deze mooie traditie voort kunnen zetten ondanks de gebeurtenissen met Corona. Dat betekent dat je niet meer in de haven kunt staan wachten tot Sinterklaas komt. En volgens de basisrichtlijnen is een handje geven al helemaal uit den boze. Gelukkig is er elke dag het Sinterklaasjournaal waar je zelf kunt volgen wat er allemaal gebeurt in het land. En ook al mag je geen handje geven, je mag altijd een tekening sturen.

 

3 tips voor inspiratie

Een tekening sturen aan Sinterklaas, dat is een heel mooi idee. Maar wat teken je dan? Dat is een vraag die niet gemakkelijk te beantwoorden is. Sinterklaas is blij met elke tekening, maar jij wilt er dit jaar iets speciaals van maken. Dat kan, moet de onderstaande 3 tips.

 

1.       Teken een kaart naar je huis

Sinterklaas krijgt veel tekeningen van Sinterklazen en Zwarte Pieten, van de stoomboot en het paard. Wat je wilt is dat Sinterklaas je huis kan vinden om de cadeautjes achter te laten. Sinterklaas weet erg goed waar je woont, maar je kunt hem altijd een handje helpen. Misschien is het wel mistig op pakjesavond, of raakt Sinterklaas de weg kwijt. Maak daarom een mooie kaart waarop je Sinterklaas vertelt waar je woont. Je weet dan zeker dat hij ook dit jaar je huisje niet voorbij zal rijden.

 

2.       Maak een tekening van een liedje

Als iets Sinterklaas eigen is dan zijn het de Sinterklaasliedjes wel. En ook tijdens de Corona periode kunnen we deze uit volle borst meezingen, waar we ook zijn. Heb jij een favoriet Sinterklaasliedje die je erg mooi vindt en die je graag zingt? Maak daar dan een tekening van en stuur die naar Sinterklaas. Sinterklaas houdt erg van muziek en daarom geniet hij ook altijd zo van de Sinterklaasliedjes die we zingen. Maak daarom een tekening van een liedje en Sinterklaas zal hem vast de hele dag neuriën.

 

3.       Maak geen tekening, maar een collage

Je hoeft natuurlijk geen tekening te maken voor Sinterklaas. Je mag ook iets anders in elkaar knutselen. Het is wel handig als het op een papiertje gedaan wordt, want anders is het zo lastig opsturen. Je kunt een collage maken met daarop plaatjes met dingen die jou aan Sinterklaas doen denken. Of misschien kun je Sinterklaas zo laten zien waarom deze feestdagen voor jou zo speciaal zijn. Door een collage van foto’s aan Sinterklaas te geven kun je hem op een creatieve manier iets vertellen en er zo echt iets speciaals van maken.

 

Sinterklaas vindt alle tekeningen mooi en wat je ook tekent, hij zal er vast blij mee zijn. Vind je hier geen inspiratie in de tips, kijk dan eens om je heen en teken wat er in je opkomt. Je kunt namelijk alles tekenen wat je wilt. Als je je best hebt gedaan dan ziet Sinterklaas dat en kun je er zeker van zijn dat jij jouw tekening heel bijzonder zal vinden.

Sluit venster