Nieuws Alle nieuws

Winnaars Speelgoed van het Jaar

Soms kan het erg lastig zijn nog een leuk kadootje te vinden voor je kinderen. En je bent heus niet de enige. Nu het bijna weer pakjesavond is schieten heel wat ouders alweer in de stress. ‘’Wat moet ik kopen voor mijn kind?’’ Schiet het door je hoofd. Ze hebben al zoveel en je wilt zo graag een nuttig sinterklaaskadootje geven die niet alleen superleuk is voor je kind, maar waar je zelf ook nog eens tevreden mee kunt zijn, die sterk is en liefst ook een kado die niet meteen na een week alweer in de hoek ligt te verpieteren, maar waar je kroost nog minstens een jaar plezier van kan hebben.

Voor elke leeftijdscategorie het leukste speelgoed

Om die keus voor een geschikt speelgoed een stuk makkelijker te maken is de verkiezing ‘Speelgoed van het Jaar’ in het leven geroepen. Ieder jaar wordt er nieuw speelgoed getest en genomineerd waarna het Nederlandse publiek kan stemmen. Voor iedere leeftijdscategorie kan men kiezen tussen 4 tot 5 producten waarna 1 de winnaar wordt. Er bestaan 5 verschillende categorieën: speelgoed voor kinderen van 0 t/m 2 jaar, van 3 t/m 5 jaar, 6 t/m 8 jaar, 10 t/m 11 jaar en gezelschapsspellen voor 12+.

Speelgoed waar je kind wat aan heeft

De winnaars van Speelgoed van het Jaar 2019 zijn inmiddels bekend en daarom zetten we ze hieronder voor je op een rijtje. Ben je dus nog op zoek naar een leuk Sinterklaas kadootje en heb je geen idee wat je moet schenken, dan zit je met onderstaand speelgoed dus zeker weten goed.

0 t/m 3 jaar

De winnaar Speelgoed van het Jaar 2019 in de categorie 1 t/m 3 jaar is VTech ZoomiZooz Klim & Verken Boomhuis - Speelset.


De mening van de jury: 

Een vrolijk, aantrekkelijk en kleurrijk boomhuis waarin meer te ontdekken valt dan dat je ziet. Past perfect bij de leeftijd, is stimulerend en heeft veel speelwaarde. Je kan erg veel verschillende dingen doen en je blijft spelen.

4 t/m 5 jaar

De winnaar Speelgoed van het jaar 2019 in de categorie 4 t/m 5 jaar is Smart Farmer (60 opdrachten).

De mening van de jury: 

Een mooi vormgegeven spel met schattige kleine beestjes van thermoplastisch rubber waardoor deze zacht aanvoelen. Leer logisch denken en test je probleemoplossend vermogen. Met verschillende niveaus van makkelijk naar moeilijk.

6 t/m 7 jaar

De winnaar Speelgoed van het jaar 2019 in de categorie 6 t/m 7 jaar is Lynx Zoekspel - Familiespel.

De mening van de jury: 

Zoek en win. Lynx is een spel waarbij je niet op je beurt hoeft te wachten. Ben jij de snelste? Een kleurrijk spel voor veel leeftijden, met twee verschillende speelmogelijkheden.

8 t/m 9 jaar

De winnaar Speelgoed van het Jaar 2019 in de categorie 8 t/m 9 jaar is LEGO Hidden Side De Newbury Spookschool - 70425.

De mening van de jury: 

Een bestaand speelsysteem met een gigantisch verrassingseffect door de nuttige toevoeging van de app. Meer speelwaarde dan het LEGO van vroeger. Zonder app ook een leuke, niet al te grote speelset met heel veel accessoires.

10 t/m 11 jaar

De winnaar Speelgoed van het Jaar 2019 in de categorie 10 t/m 11 jaar is De Kwakzalvers van Kakelenburg Bordspel.

De mening van de jury: 

Leuk spel dat eindeloos gespeeld kan worden. Maak zelf een toverdrank, maar voeg niet te veel ingrediënten toe want door de knalerwten kan de drank ontploffen. Mooi uitgevoerd spel.

12 Plus spellen

De winnaar Speelgoed van het Jaar 2019 in de categorie 12+ spellen is Rolit - Bordspel - Strategisch spel van Goliath.

De mening van de jury: 

Een vrolijk uitziend spel dat lastiger is dan je op het eerste gezicht denkt. Heb je het door, dan is het een leuk spel om te spelen.

Sluit venster