Nieuws Alle nieuws

Sinterklaas intocht 2016

Welke stad mag dit jaar Sinterklaas verwelkomen? Is dit al bekend? Jazeker! Dit jaar is de stad Maassluis de gelukkige en zal Sinterklaas op zaterdag 12 november verwelkomen in de prachtige historische haven tijdens de landelijke intocht van Sinterklaas.

Intocht van Sinterklaas live op televisie

De aankomst van Sinterklaas en zijn pieten zal zoals gewoonlijk live te volgen zijn op televisie via het Sinterklaasjournaal op NPO 3. De uitzending start om 12:00 en zal ongeveer zo’n 5 kwartier duren. Op het digitale themakanaal Z@ppelin 24 en op zappelin.nl is de intocht met gebarentolk te volgen. 

Sinterklaasjournaal met Dieuwertje Blok

De presentatie van het Sinterklaasjournaal zal weer in handen zijn van Dieuwertje Blok. Op de kade zal ze worden bijgestaan door Jeroen Kramer, één van de vaste verslaggevers van het Sinterklaasjournaal. Het belooft weer een vrolijke boel te worden!

Startsein om je schoen te zetten

Wist je trouwens dat de intocht van Sinterklaas al sinds 1952 een jaarlijks evenement is, dat live op televisie te volgen is? Altijd weer een bijzonder heuglijk moment omdat het natuurlijk hét startsein is dat alle kinderen weer hun schoen mogen zetten!

Een onvergetelijke ontvangst

Burgemeester Edo Haan is in elk geval bijzonder vereerd dat Sinterklaas het eerste in zijn stad Maassluis aankomt. Dat blijkt wel uit zijn reactie: "Wat een geweldig nieuws voor Maassluis, we zullen Sinterklaas een onvergetelijke ontvangst bezorgen."

Sluit venster