Nieuws Alle nieuws

Nationale Sinterklaasintocht 2023 in Gorinchem

Dit jaar is de stad Gorinchem de gelukkige die Sinterklaas op zaterdag 18 november mag verwelkomen in de prachtige binnenstad tijdens de landelijke intocht van Sinterklaas. 

Sinterklaas in Gorinchem

De intocht kon niet zomaar in Gorinchem plaatsvinden. Vanwege demonstraties voor en tegen Zwarte Piet tijdens eerdere intochten, moest de stad eerst door een selectiecommissie. Burgemeester Melissant moest hiervoor een persoonlijke brief schrijven om te benadrukken dat ze de organisatie van de intocht steunde en dat er voldoende steun was in haar gemeente voor het evenement.

Intocht van Sinterklaas live op televisie

De nationale intocht van Sinterklaas en zijn pieten zal zoals gewoonlijk live te volgen zijn op televisie via het Sinterklaasjournaal op NPO 3. De uitzending start om 12:00 en zal ongeveer zo’n 75 minuten duren. Op het digitale themakanaal Z@ppelin 24 en op zappelin.nl is de intocht met gebarentolk te volgen. 

Sinterklaasjournaal met Dieuwertje Blok

De presentatie van het Sinterklaasjournaal zal weer in handen zijn van Dieuwertje Blok. Op de kade zal ze worden bijgestaan door Jeroen Kramer, één van de vaste verslaggevers van het Sinterklaasjournaal. Het belooft weer een vrolijke boel te worden!

Startsein om je schoen te zetten

Wist je trouwens dat de intocht van Sinterklaas al sinds 1952 een jaarlijks evenement is, dat live op televisie te volgen is? Altijd weer een bijzonder heuglijk moment omdat het natuurlijk hét startsein is dat alle kinderen weer hun schoen mogen zetten!

Een onvergetelijk ontvangst

Op de officiële website van de gemeente Gorinchem geeft burgemeester Reinie Melissant aan heel blij en vereerd te zijn dit nieuws: "Dit is fantastisch voor Gorinchem! Het is een grote eer dat Sinterklaas onze stad heeft gekozen als de plek voor de landelijke intocht. We gaan er met de hele stad voor zorgen dat het een onvergetelijke dag wordt voor alle kinderen en families die de intocht van Sinterklaas in Gorinchem willen vieren. En tegen de Gorcumers wil ik zeggen: houd zaterdag 18 november alvast vrij in de agenda. We gaan er samen een bijzondere dag van maken."

Sluit venster