Nieuws Alle nieuws

Nationale Sinterklaasintocht 2024 in Vianen

Dit jaar is de streek Vijfheerenlanden de gelukkige die Sinterklaas op zaterdag 16 november mag verwelkomen in Vianen tijdens de landelijke intocht van Sinterklaas. 

Op de website van NTR geeft burgemeester Sjors Fröhlich van Vijfheerenlanden aan heel blij en vereerd te zijn dit nieuws: “We zijn er trots op dat we Sinterklaas in onze gemeente mogen ontvangen. We zijn zelf ook jarig, want we bestaan dit jaar vijf jaar. Het is een eer dat Sinterklaas zijn eigen verjaardag in onze jarige gemeente wil vieren. We zullen Sinterklaas een warm welkom geven in Vianen en hem laten zien waarom wij zo trots zijn op wat Vijfheerenlanden te bieden heeft. Het wordt een geweldige dag.”

Intocht van Sinterklaas live op televisie

De nationale intocht van Sinterklaas en zijn pieten zal zoals gewoonlijk live te volgen zijn op televisie via het Sinterklaasjournaal op NPO 3. De uitzending start om 12:00 en zal ongeveer zo’n 75 minuten duren. Op NPO 1 extra zijn zowel Het Sinterklaasjournaal als de intocht op 16 november met gebarentolk te volgen. 

Sinterklaasjournaal met Dieuwertje Blok

De presentatie van het Sinterklaasjournaal zal weer in handen zijn van Dieuwertje Blok. Op de kade zal ze worden bijgestaan door Jeroen Kramer, één van de vaste verslaggevers van het Sinterklaasjournaal. Het belooft weer een vrolijke boel te worden!

Startsein om je schoen te zetten

Wist je trouwens dat de intocht van Sinterklaas al sinds 1952 een jaarlijks evenement is, dat live op televisie te volgen is? Altijd weer een bijzonder heuglijk moment omdat het natuurlijk hét startsein is dat alle kinderen weer hun schoen mogen zetten!

 

Sluit venster