Nieuws Alle nieuws

Pepernoten dit jaar later in de schappen

Je zou denken dat de pepernoten en speculaas en al het andere lekkere snoepgoed voor de sinterklaastijd elk jaar weer eerder in de schappen van de supermarkten ligt, maar niets is minder waar. Het CBS publiceerde onlangs cijfers over de verkoop van de wekelijkse verkoop van pepernoten, chocoladeletters, marsepein en gevuld speculaas.

9 weken voor sinterklaasintocht

Uit deze cijfers blijkt dat we in Nederland zelfs 2 weken later zijn met de verkoop dan normaal. Dit jaar zijn de supermarktketens precies 9 weken voor de Sinterklaas intocht begonnen met verkopen van o.a. pepernoten. In voorgaande jaren lag al het snoepgoed al 11 weken voor de intocht in de winkels.

Meer snoepgoed verkocht

We zijn met zijn allen overigens de achterstand al ruimschoots aan het inhalen. In de week dat Sinterklaas met zijn Pieten in Nederland aankwam is er in 2018 maar liefst 9% meer snoepgoed en lekkers gekocht dan voorgaande jaren. Tot nu toe lijken we dit jaar meer te eten dan de jaren hiervoor maar tot nu toe is er nog wel 11% minder gekocht dan vorig jaar. Als we echter zo doorgaan halen we dit makkelijk in.

Sluit venster