Nieuws Alle nieuws

Eerste pepernoten alweer gespot in de schappen!


September 2019, de dagen zijn nog warm en zwoel, maar de pepernoten vliegen alweer over de toonbank! Je kunt het er mee eens zijn of niet, maar volgens winkelmedewerkers wordt er nu al een paar keer per dag gevraagd waar de pepernoten liggen. Er zijn dus mensen die er geen enkele moeite mee hebben dat het snoepgoed, wat traditioneel gegeten wordt als Sinterklaas in het land is, alweer in de schappen ligt.

Pepernoten al vroeg gespot

Begin augustus werden de allereerste zakken alweer gespot, waarmee ook weer de jaarlijkse ergernis is gaan oplaaien op social media. Deze terugkerende ergernis begint inmiddels (net als Sinterklaas) traditie te worden. Veel mensen vinden het te gek voor woorden dat de kruidnoten nu alweer in de supermarkten te koop zijn.

Pepernoten kopen op je slippers

Vroeg of niet, de officiële startdatum voor de verkoop van pepernoten begint in week 36. De tweede week van september dus. Supermarkten mogen echter zelf bepalen wanneer ze met de verkoop beginnen. Grote kans dus dat jij nu ook gewoon op je slippers naar de dichtstbijzijnde supermarkt kan sloffen om een zak pepernoten te scoren!

 

Sluit venster