Nieuws Alle nieuws

De leukste Sinterklaasuitjes van 2023

Overal in ons land worden er leuke uitjes georganiseerd om lekker in de Sinterklaas stemming te komen. Weten wat er allemaal te doen is in Nederland? We hebben de leukste happenings van 2023 hieronder voor je verzameld.

De Magische Familie Sint Show 

Wat is het: theatershow
Waar: theaterzaal van Sportcentrum Valkhuizen, Arnhem
Wanneer: 23 november 2023
Hoe laat: starttijden om 10:00, 13:00 en 15:15

Wat kost het: €15,95 p.p.

De Magische Familie Sint Show is een interactieve en spetterende show met Monique Smit, Illusionist Alfredo Lorenzo, Dj-Piet, Danspiet Emilia en Zangpiet Emilio. De show duurt 60 minuten. De deuren van de zaal openen 45 minuten voor de starttijd. Gedurende 45 minuten vindt er een interactief voorprogramma plaats om alvast in de stemming te komen!

Sinterklaasspeurtocht Almeerderhout

Wat is het: speurtocht
Waar: buitencentrum Almeerderhout,Kemphaanlaan 4, Stadsbossen Almere, Flevoland
Wanneer: 19 november t/m 5 december 2023 
Hoe laat: doorlopende start tussen 10.00 en 16.30 uur. Het buitencentrum is di t/m zo van 10.00 - 16.00 uur geopend
Wat kost het: €6,00 p.p.

Kom samen met je kinderen naar Buitencentrum Almeerderhout op speurtocht. Het kabouterpad van buitencentrum Almeerderhout is van 19 november t/m 5 december 2023 omgetoverd tot Pietenpad. De kinderen ontvangen een tasje met een pietenmuts, zakje pepernoten, een opdrachtenboekje en een kleurplaat en gaan dan op pad om de opdrachten uit te voeren.

‘Pakhuis van Sinterklaas’ Broek op Langedijk

Wat is het: doe-tentoonstelling
Waar: museum BroekerVeiling, Broek op Langedijk
Wanneer: tussen 18, 19 en 20 november 2023. Vanaf 18 november t/m 3 december 2023 op woensdagen en in het weekend
Wat kost het: €9,50 p.p.

Museum BroekerVeiling doet al jaren dienst als Pakhuis van Sinterklaas. Binnen de lighallen van het museum wordt een trainingsfaciliteit gecreëerd waar de Pieten hun fysieke conditie op peil houden. Kinderen zijn van harte welkom om een kijkje te nemen in het Pakhuis, waar ze kunnen assisteren bij diverse taken en zelfs kunnen meedoen aan de trainingssessies met de Pieten. Bovendien kunnen bezoekers genieten van een spannend Sinterklaas theaterstuk tijdens hun verblijf. Kom gerust langs en ontdek wat er dit jaar weer staat te gebeuren!

Sinterklaas bezoekt kasteel Cannenburch

Wat is het: Sinterklaaskasteel
Waar: kasteel Cannenburch
Wanneer: 25 & 26 november 2023 
Hoe laat: tussen 11.00 – 17.00 uur

Wat kost het: volwassenen €13,50 en kinderen 4 t/m 18 jaar €8. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen en museumkaarthouders €3,00

Tijdens het kasteelbezoek zul je de vroegere bewoners van het kasteel tegenkomen en zie je de Pieten die druk bezig zijn met de voorbereidingen voor Pakjesavond. Voor kinderen is er de mogelijkheid om de Pieten te assisteren bij het bezorgen van de vele cadeautjes die door de schoorsteen moeten worden gegooid. En vergeet vooral niet om persoonlijk de hand van Sinterklaas te schudden. 

De Club van Sinterklaas

Wat is het: theatershow
Waar: Utrecht, Scheveningen
Wanneer: Tussen 19 november en 2 december 2023
Wat kost het: vanaf €26,00 p.p.

Naast de geliefde televisieserie, tien succesvolle bioscoopfilms en bekende hits zoals 'Paniek op het Kasteel', 'Ik Kan niet Wachten' en 'KADO', heeft De Club van Sinterklaas in 2019, 2021 en 2022 ook de harten van theatergangers veroverd.

De nieuwe theatershow in 2023 belooft een echt familie-avontuur te zijn, geschikt voor zowel jong als oud. Er wordt meegezongen en meegedanst op de grootste hits van de afgelopen jaren, inclusief de nieuwste liedjes. Het spannende verhaal, waarin Sinterklaas zelf natuurlijk een prominente rol speelt, maakt de show compleet en houdt de kinderen op het puntje van hun stoel. Voorafgaand aan de voorstelling kunnen bezoekers deelnemen aan een Pietendisco in de theaterzaal, waar ze kunnen dansen en hun verlanglijstje kunnen overhandigen aan de Pieten.

De Mega Sint Show

Wat is het: theatershow
Waar: Rotterdam Ahoy
Wanneer: 24-26 november 2023
Wat kost het: vanaf €20,00

De YouTube- en TikTok-sterren Party Piet Pablo en Love Piet zijn opnieuw van de partij en zullen hun grootste hits, waaronder "Pietenliefde" en "De Pieten Sinterklaas Move," ten gehore brengen. Ondertussen probeert Meneer van Driel echter het feest te dwarsbomen, maar zal hij daarin slagen? Kom naar de interactieve show en voeg een extra dosis plezier toe aan het Sinterklaasfeest!

Sluit venster