Nieuws Alle nieuws

De checklist voor de perfecte pakjesavond

Het moment pakjesavond is misschien nog wel groter dan de verjaardag van kinderen. Daarom is het belangrijk dat je alles tot in de puntjes hebt voorbereid, maar wat moet je dan allemaal regelen? Dat lees je hier.De heerlijke lekkernijen van Sinterklaas

Er bestaat geen feestje zonder lekkernijen. Wij raden je dan ook aan om ruim van te voren boodschappen te doen voor pakjesavond. Je moet dan natuurlijk niet het Sinterklaas snoepgoed vergeten zoals pepernoten, marsepein en natuurlijk speculaas. Elke winkel verkoopt namelijk hele erg veel Sinterklaas snoepgoed, maar wanneer jij op het laatste moment naar de winkel gaat zal je net zien dat alles helemaal is uitverkocht en dat is natuurlijk zonde. Bereid ook zoveel mogelijk voor en zet dat al klaar als dat mogelijk is. het is niet de bedoeling dat je alle gezelligheid moet missen omdat je de hele dag en avond in de keuken moet staan om alles klaar te maken. Je moet er zelf natuurlijk ook bij zijn dat is net zo leuk.

 

Vergeet de cadeautjes niet

Naast de lekkernijen is er nog iets heel erg belangrijk tijdens pakjesavond en dat zijn natuurlijk de cadeautjes. Geef toe, wat is pakjesavond zonder cadeaus? Precies, helemaal niks. Hetzelfde geldt dan ook voor het inkopen van cadeautjes als met de boodschappen. Doe dit op tijd. Wacht dus niet te lang met het kopen van alle cadeautjes die op de verlanglijstjes staan. Je is namelijk niet gek dat de populairste producten uitverkocht zijn rond 5 december. Je kan dan ook eigenlijk niet te vroeg beginnen met het doen van de inkopen voor pakjesavond.

 

Check, check dubbelcheck

Heb je gecheckt of je elk item van het verlanglijstje gekocht hebt? Is ook elk cadeautje mooi ingepakt? Ben je niet vergeten waar je ze allemaal hebt verstopt? Ja, is dat allemaal goed? Dan ben je bijna klaar voor pakjesavond. Wist jij trouwens dat je je bij kinderen helemaal niet druk hoeft te maken of ze het cadeautje wel leuk vinden? Kinderen vinden elk cadeau namelijk leuk naast de cadeaus draait het tijdens pakjesavond eigenlijk om de gezelligheid die je hebt met alle mensen om je heen.  Veel mensen vergeten dit dan ook, maar eigenlijk draait het niet om de cadeaus maar juist om de gezelligheid die je hebt tijdens pakjesavond. Bedenk er voor iedereen ook wat kleine sinterklaas gedichten bij, dat met het net wat persoonlijker en grappiger.

 

Heb je het spel ready?

Een spel tijdens pakjesavond is natuurlijk onmisbaar in elk huis. We kunnen dan ook wel zeggen dat een goed spel een echte traditie is geworden tijdens pakjesavond. De voorpret begint natuurlijk al bij het zoeken van de juiste cadeautjes, maar een spel is toch echt de kers op de taart, maar wel spel moet je dan spelen tijdens pakjesavond? Wij raden het dobbelspel aan.  Geef toe, iedereen vind het toch leuk om te dobbelen? Naast dat het leuk is zorgt het dobbelspel er ook voor dat pakjesavond niet binnen 10 minuten afgelopen is. Spreek samen met de mensen waarmee je pakjesavond viert af wat de regels zijn en dan weet je zeker dat je een avond lang plezier hebt en vergeet natuurlijk niet te genieten van de mensen om je heen, maar ook zeker niet van de lekkernijen.

Sluit venster