Tips Alle tips

Tips voor leuke Sinterklaas uitjes

Zin om samen vrolijke Sinterklaas activiteiten te doen? Er is genoeg keus in ons land; dansen en zingen met pieten, een bezoekje brengen aan Sinterklaas en zijn paard Amerigo..overal worden er leuke uitjes georganiseerd om lekker in de Sinterklaas stemming te komen. Weten wat er allemaal te doen is in Nederland? We hebben de leukste happenings hieronder voor je verzameld.

Pieten Popstars in Rotterdam

Wat is het: concert
Waar: Wijktheater Musica, Rotterdam
Wanneer: 25 november 2016
Wat kost het: 3 euro

Op 25 november geven De Pieten-Popstars een spetterend concert. Ze laten de leukste en bekendste Sinterklaasliedjes horen met een leuke eigen draai. Dat wordt swingen en zingen geblazen!

Het Kasteel van Sinterklaas in Helmond

Wat is het: theater, pop up-store
Waar: Kasteelplein, Helmond
Wanneer: vanaf 12 november
Wat kost het: 3.75 euro

Ga Sinterklaas een bezoekje brengen op het ridderlijke kasteel in Helmond en zet jezelf op de foto met zijn paard Amerigo! In de Spiegeltent kan je genieten van een leuke theatervoorstelling en kijk daarna wat de Pepernoten Pop-up Store te bieden heeft!

Pakhuis van Sinterklaas in Venlo

Wat is het: doe-tentoonstelling
Waar: Limburgs Museum, Venlo
Wanneer: vanaf 12 november

Al eens in het pakhuis van Sinterklaas en zijn pieten geweest? Grijp nu je kans want Het Limburgs Museum is speciaal voor Sinterklaas omgetoverd in een prachtig pakhuis waar de pieten druk in de weer zijn met sorteren en pakjes inpakken. Kinderen kunnen er speelgoed van vroeger en nu met elkaar vergelijken, ze mogen helpen de pakjesmachine bedienen en als je durft mag je op het dak lopen om de pakjes te bezorgen, net als een echte piet!

Zapp Sinterklaasfeest in Utrecht

Wat is het: feest
Waar: Jaarbeurs, Utrecht
Wanneer: 26, 27 november
Wat kost het: variërend van 10 tot 27.50 euro

Vier samen met Sinterklaas en de pieten een feestje in De Jaarbeurs. Het wordt hartstikke leuk want je ziet allemaal bekende gezichten van Zapp en er is een keigaaf concert van boyband B-Brave en van Kisses.

Club van Sinterklaas-feest in Rotterdam

Wat is het: feest
Waar: Ahoy, Rotterdam
Wanneer: 26, 27 november
Wat kost het: 23.50 euro

De Club van Sinterklaas ken je natuurlijk, maar ken je de nieuwe piet al? Klungelpiet brengt samen met de pieten die je al kent alle hits ten gehore. Natuurlijk ontbreken Coole Piet en Dans Piet ook niet! Het grote boek van Sinterklaas raakt ook nog eens kwijt en het wordt nog spannend of iedereen zijn kadootjes dan nog wel krijgt..

Pietendorp in Enkhuizen

Wat is het: feest
Waar: Zuiderzeemuseum, Enkhuizen
Wanneer: 26, 27 november
Wat kost het: 3 t/m 12 jaar 10 euro, vanaf 13 jaar 12.50 euro

Het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen wordt tijdelijk omgedoopt tot Pietendorp. De honderdveertig huisjes worden in bezit genomen door de pieten en je komt ze dan ook echt overal tegen. Kinderen mogen zelf ook Hulp Piet worden en meehelpen met de voorbereidingen voor de verjaardag van Sinterklaas. Er zijn voor jong en oud activiteiten.

Hoogste schoorsteen in Rotterdam

Wat is het: manifestatie
Waar: Euromast, Rotterdam
Wanneer: 26 november
Wat kost het: 3,05 euro

Kom zaterdag 26 november naar de Euromast, want Sinterklaas beklimt dan samen met zijn pieten de hoogste schoorsteen van Nederland. Kinderen die geen hoogtevrees hebben mogen mee klimmen! Na afloop is er een knallend feest, gewoon op de begane grond!

Sluit venster