Tips Alle tips

Leuke knutseltip: Een vrolijk Pietje maken!

Er is bijna niets gezelligers en knusser dan je huis alvast in de sfeer te brengen van Sinterklaas. Het koude weer buiten en de kachel binnen lekker aan en dan samen met je kind(eren) iets knutselen zodat je twee vliegen in één klap slaat, namelijk dat je samen gezellig quality time hebt plus dat je huis erna ook nog eens supergezellig eruit gaat zien. Zoek je nog een leuk idee om te knutselen, dan hebben wij een superleuke vrolijke Piet voor je die je eenvoudig in elkaar zet met spulletjes die je waarschijnlijk al her en der in huis hebt liggen.

Wat heb je nodig voor het maken van deze vrolijke Piet

Wat je nodig hebt is een beetje dik papier in bruin en zwart en in leuke kleuren naar jouw keuze. Een plakstift of een ander soort lijm, van die bewegende oogjes die je voor bijna noppes bij de Action haalt, een schaar, een satéprikker en wat veertjes. Wit crêpepapier is leuk voor het kraagje!

Cirkel maken voor het hoofdje

Als eerste ga je een cirkel maken uit het bruine karton. Loop gewoon eens door je huis en zoek een rond voorwerp, zoals een drinkglas of een tube of een flesje. Zoek er eentje uit die ongeveer net zo groot is als dat jij het hoofdje wilt hebben. Je kunt de Piet namelijk net zo groot knutselen als je zelf wilt! Jij bent de baas, wij inspireren alleen maar.  

Knip figuurtjes uit gekleurd karton

Het haar van de Piet en de pet en de versieringen van de pet kan je gewoon uit de losse hand op het karton schetsen en als je tevreden bent dan knip je ze uit. Plak eerst het haar op de bruine cirkel en pas daarna de oogjes daar weer bovenop. Als je de muts van Piet aan elkaar hebt gelijmd dan plak je die weer áchter het haar van Piet. Zie! Het wordt al meteen een echt vrolijk Pietje vind je niet? Cute!

Een veer maakt het af

Zoek een mooie veer (misschien zelfs wel leuk om die samen buiten te zoeken!) en plak deze achter de muts van piet stevig vast. Je kan hier goede lijm voor gebruiken, plakband of je kan hem ook vastnieten. Wat jij wilt! Je ziet toch alleen maar de voorkant van dit Pietje!

De kraag

Maak van wit crêpepapier een mooie kraag. Hoe je dit doet? Knip een lange smalle strook van ongeveer 12 cm uit het papier en frummel dit een beetje samen tot de grootte van het gezichtje van jouw Pietje. Doe dit een beetje op gevoel, het is echt makkelijker dan je denkt!

Piet aankleden

Nu komt de laatste stap en dat is het knippen en beplakken van de kleren. Doe dit zoals het voorbeeld of zoals jij het zelf wilt en versier het broekje met ''nepplooitjes''. Het leukste effect krijg je als je vouwpapier gebruikt dat al een leuk dessin heeft. Plak als laatste de satéprikker aan het Pietje vast en kijk eens hoe LEUK!!!! 

TIP: Maak er een stuk of 3 in verschillende kleurtjes en prik deze ergens leuk in de pot van een plant bijvoorbeeld!

Sluit venster