Nieuws Alle nieuws

Winnaars Speelgoed van het Jaar 2016

Soms kan het erg lastig zijn nog een leuk kadootje te vinden voor je kinderen. En je bent heus niet de enige. Nu het bijna weer pakjesavond is schieten heel wat ouders alweer in de stress. ‘’Wat moet ik kopen voor mijn kind?’’ Schiet het door je hoofd. Ze hebben al zoveel en je wilt zo graag een nuttig sinterklaaskadootje geven die niet alleen superleuk is voor je kind, maar waar je zelf ook nog eens tevreden mee kunt zijn, die sterk is en liefst ook een kado die niet meteen na een week alweer in de hoek ligt te verpieteren, maar waar je kroost nog minstens een jaar plezier van kan hebben.

Voor elke leeftijdscategorie het leukste speelgoed

Om die keus voor een geschikt speelgoed een stuk makkelijker te maken is de verkiezing ‘Speelgoed van het Jaar’ in het leven geroepen. Ieder jaar wordt er nieuw speelgoed getest en genomineerd waarna het Nederlandse publiek kan stemmen. Voor iedere leeftijdscategorie kan men kiezen tussen 4 tot 5 producten waarna 1 de winnaar wordt. Er bestaan 5 verschillende categorieën: speelgoed voor kinderen van 0 t/m 2 jaar, van 3 t/m 5 jaar, 6 t/m 8 jaar, 10 t/m 11 jaar en gezelschapsspellen voor 12+.

Speelgoed waar je kind wat aan heeft

De winnaars van Speelgoed van het Jaar 2016 zijn inmiddels bekend en daarom zetten we ze hieronder voor je op een rijtje. Ben je dus nog op zoek naar een leuk Sinterklaas kadootje en heb je geen idee wat je moet schenken, dan zit je met onderstaand speelgoed dus zeker weten goed.

0 t/m 3 jaar

De winnaar Speelgoed van het Jaar 2016 in de categorie 1 t/m 3 jaar is Toet Toet Auto’s Ruimtestation van VTech. 

0-tm-3-jaar-speelgoed-van-het-jaar


De mening van de jury: In het ruimteschip gebeurt super veel. Dit is echt ontdekkend spelen. De motoriek wordt gestimuleerd als je de raket omhoog en omlaag duwt. Een leuk thema, vooral voor jongetjes. Te combineren met andere artikelen uit de Toet Toet serie. Prima prijs-kwaliteit verhouding.

4 t/m 5 jaar

De winnaar Speelgoed van het jaar 2016 in de categorie 4 t/m 5 jaar is CO-de-Rups van Mattel.

4-tm-5-jaar-speelgoed-van-het-jaar

De mening van de jury: Met Co-de-Rups leren de allerkleinsten spelenderwijs programmeren. Ze leren oorzaak en gevolg.

6 t/m 7 jaar

De winnaar Speelgoed van het jaar 2016 in de categorie 6 t/m 7 jaar is Stratego Pirates! Van Jumbo.

6-tm-7-jaar-speelgoed-van-het-jaar

De mening van de jury: Een leuk visueel en actief spel met veel verrassende speelelementen. Veel spanning en je bent gedreven om te winnen. Ook leuk voor volwassenen.

8 t/m 9 jaar

De winnaar Speelgoed van het Jaar 2016 in de categorie 8 t/m 9 jaar is Potion Explosion van 999 Games.

8-tm-9-jaar-speelgoed-van-het-jaar

De mening van de jury: Een heel rijk spel waarbij “getoverd” wordt met knikkers. Kleurrijk in meerdere opzichten. Knikkers zijn altijd leuk voor kinderen. Een spel dat goed met de ouders samen gespeeld kan worden.

10 t/m 11 jaar

De winnaar Speelgoed van het Jaar 2016 in de categorie 10 t/m 11 jaar is Nikko Peugeot 2008 DKR van Toy State Europe.

10-tm-11-jaar-speelgoed-van-het-jaar

De mening van de jury: Deze Peugeot is een racemonster. Je voelt je een ware coureur.

12 Plus spellen

De winnaar Speelgoed van het Jaar 2016 in de categorie 12+ spellen is Escape Room The Game van Identity Games.

12-plus-spellen-speelgoed-van-het-jaar

De mening van de jury: Een eigentijds en modern spel met spanning en sensatie. Dit is escape room op eigen locatie / in je eigen huiskamer. Een uitdaging om het op tijd te redden.

 

Sluit venster