Nieuws Alle nieuws

Sinterklaasintocht Maassluis met scheepsparade

Nog even geduld en dan komt eindelijk Sinterklaas weer in ons land! Zoals we al weten komt hij op zaterdag 12 november aan in de prachtige haven van Maassluis. En dát laten ze in Maassluis niet zomaar gebeuren; het wordt een adembenemend spektakel. De pakjesboot wordt bij aankomst vergezeld met een scheepsparade van historische vaartuigen. De laatste zeewaardige stoomsleepboot van Nederland en nog 12 andere bijzondere schepen varen samen met de pakjesboot rond het middaguur de haven binnen.

Maassluis verwelkomt Sinterklaas

Niet alleen de kinderen, maar ook Burgemeester Edo Haan verheugt zich op de komst van de Goedheiligman en zijn pieten. De zwartepietendiscussie gooit wat hem betreft geen roet in het eten.
,,We leven in Nederland gelukkig in een democratie en dat betekent dat ik gastheer ben van Sinterklaas, maar ik ben ook gastheer van het debat'', laat hij weten in een special over de intocht die donderdag zal verschijnen.,,Dat betekent dat demonstreren mag. Ze mogen het kinderfeest niet verstoren, dat spreekt voor zich.''

Sinterklaas aan wal

Zodra Sinterklaas aan land is trekt hij samen met zijn pieten door de stad. Er zullen 3 podia zijn met verschillende optredens. Zo kan het publiek genieten van Monique Smit op het hoofdpodium die te vinden is op de Markt. De route eindigt rond 13:00.

Publiek vermaakt zich in de stad

Genoeg te doen in Maassluis, zelfs als Sinterklaas de route erop heeft zitten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bezoek aan het pop-up museum aan de Nieuwsstraat? Er is een interessante tentoonstelling te zien getiteld 'Wie komt er alle jaren?'. Via deze expositie kom je van alles te weten over de geschiedenis van de sinterklaasvieringen in ons land. Zo leer je bijvoorbeeld dat er de afgelopen eeuwen geregeld discussies waren over de sinterklaasviering.

Intocht volgen via Sinterklaasjournaal

Kan je niet aanwezig zijn bij de intocht dan kan je deze ook vanuit huis volgen via Het Sinterklaasjournaal bij NTR op NPO Zapp. Er zal een extra lange uitzending te zien zijn over de landelijke intocht.

 

Sluit venster