Nieuws Alle nieuws

Ook Sinterklaas gaat met zijn tijd mee en wordt digitaal

Het Sinterklaasfeest is eigenlijk een vrij ouderwetse traditie. Je zult Sinterklaas tijdens de intocht niet zijn Facebook zien checken of een selfie maken. De traditie komt voor uit het Katholieke geloof en het eert de heilige Sint Patricius.

 

Een intocht in Ede

Het is niet zo dat er geen intocht van Sinterklaas zal plaatsvinden dit jaar. Er is alleen niemand uitgenodigd. De intocht zal op 12 november plaatsvinden in het fictieve stadje Zwalk. Dit wordt uitgezonden op de televisie, zodat geen kind in Nederland het hoeft te missen. De burgermeester van Ede komt hem opwachten en welkom heten. Dit is de enige manier waarop er toch een intocht kan worden uitgezonden en we het dit jaar niet helemaal zonder hoeven te doen. In plaats van in de haven, zitten we dan voor de buis.

 

Het Sinterklaasjournaal als contactpunt

Het meeste contact dat kinderen dit jaar met Sinterklaas zullen hebben is via het Sinterklaasjournaal. En ook dat wordt weer via de televisie uitgezonden. Elke avond om 18.00 doet Dieuwertje Blok verslag over hoe het de Sint en Pieten dit jaar in ons land vergaat. Voor kinderen zal dit een manier zijn om toch het gevoel te krijgen dat Sinterklaas in het land is en langs komt. Houd er dus rekening mee dat je deze Sinterklaastijd veel meer naar de televisie zal kijken.

 

 

Sluit venster