Nieuws Alle nieuws

NL-Alert test op 5 december

Er wordt op maandag 5 december om precies 12.00 tijdens de sirenetest een NL-Alert controlebericht verzonden naar alle mensen die de NL-Alert app op hun mobiel hebben geïnstalleerd. Op deze manier kunnen de mensen en de overheid zelf controleren of ze hun mobieltje goed hebben ingesteld om zo’n bericht te kunnen ontvangen tijdens een noodsituatie.

5 december controlebericht

NL-Alert is het alarmmiddel waarmee de overheid alle mensen in Nederland wil bereiken zodat ze iedereen tijdig kan informeren tijdens een ramp in de buurt. Je krijgt te lezen wat je op dat moment het beste kunt doen en wat er precies aan de hand is. Er zal in het bericht dat 5 december wordt uitgezonden duidelijk vermeld worden dat het om een controlebericht gaat en dat je niks hoeft te doen.

NL-Alert is al 130 keer ingezet

Het alarm systeem is sinds het in gebruik is al meer dan 130 keer ingezet, voornamelijk bij grote branden, bij explosiegevaar en bij noodweer. Het is voor de overheid zeer belangrijk om te weten of de berichten ook daadwerkelijk de mensen bereiken, vooral nu vanaf 2020 het luchtalarm afgeschaft zal worden. De sirenes verdwijnen helemaal uit het straatbeeld en de app NL-Alert zal deze vervangen.

Sluit venster